Психосексуална характеристика – зодия Везни

Възниква въпросът: щом Везните имат толкова добро­детели и така страстно търсят партньори, защо все пак често не могат да удовлетворят и задържат своя любим? Отговорът се състои в това, че Везните се отнасят към своите възлюбени не като към личности, а като към кра­сиви произведения на изкуството. Много малко са жените по света, на които им харесва да им се възхищават само от разстояние. И на. всички вече е известно, че и мъжете от този тип са толкова рядко, колкото и пурпурният еднорог например. Понякога ласките и физическата близост им действат на нервите. Везните, тези богове и богини на лю­бовта, правят всичко възможно, за да изглеждат красиви, съблазнителни и очарователни и накрая, когато намират този, когото са търсили, за тях започва възхитителният розов период на романтическо очарование и точно тогава се уверяваме, че, родените под знака на Везните, произхождат от планетата на любовта — Венера. Но мечтите — това не е реалността и Везните скоро се уморяват от физическите си отношения с любимия. Това не значи, че не се инте­ресуват от секса, просто твърде са заети с духовната страна на любовта и тайно от всички смятат физическата й страна за груба и неестетична. Разбира се, когато обичат (слизат от небето), те се нуждаят от секс, но любимите им са длъжни да подхождат към него, само когато им дадат сигнал за това. Астрологическите данни сочат, че много от известните куртизанки от миналото и сега са родени под знака на Везните. Жените от тази зодия не намират нищо лошо в ролята на улична жена — щом им са пре­доставени много пари и красива, хармонична обстановка, щом им се позволява да укрепят своята независимост. Такива свободолюбиви жени удовлетворяват духовните си потребности е активна обществена дейност. Само се боят от този момент, когато им се налага да се разплащат със съдържателя си за получения разкош. А мъжествената вън­шност на мъжете, родени под този знак, таи зад себе си хомосексуални желания. Тази зодия, както и Телеца (и двете се управляват от Венера) съставлява голям про­цент от хомосексуалистите.

Везните могат да осъществяват несексуални маневри с такова изкуство, че жертвите им рядко разбират какво става. Несексуалните им маневри са характерни с това, че искат приятелите им да им помагат в установяването на обществени връзки и желани висоти. Везните разбират, че не са чак толкова изкусни в деловите маневри, затова често оперират с умението на своите приятели. В семейството те избягват различните неприятни грижи, оправдавайки се с настроението или с неспособността си да ги изпълняват. На практика те смятат, че дребните задължения са под достойнството им. Когато обичат, Везните са твърде идеалистични и отделят голямо внимание на ласките и целувките. Често са много чувствителни към атмосферата, царяща около спалнята (леглото винаги трябва да е заслано с белоснежни чаршафи). Те обичат разкоша, коприне­ните блузи, меката светлина и романтичната музика. Любовниците им трябва да бъдат извънредно чисти и напарфюмирани. Везните изискват продължителна любовна игра, след което половият акт трябва да е доста кратък. Иначе ще бъдат накърнени естетическите им чувства.

Отнасяйте се нежно с тях. Те ненавиждат погалите декорации. От всички зодии най-лесно се отвличат по време на половия акт. Везните често мечтаят по време на любов. За тях е обичайно нещо да мислят за някой друг, за бившия любовник или за несбъднатия блян.