ВАЛЕНТИН

Значение и произход на името: здрав, силен (от латински).

Характер и съдба: Валентин има философска нагласа и е добър психолог. Притежава силна воля, жив ум, чудесно чувство за хумор. Постига успехи благодарение на старанието и работоспособността си. Издръжлив, безкомпромисен, умее да се приспособява към обстоятелствата.

По принцип Валентин обича спокойния, подреден начин на живот. Но понякога сякаш се събужда от сън и става извънредно активен, своенравен, дори парадоксален в поведението си. Може да бъде също нервен и сантиментален. В приятелството е верен и очаква същото от другите.

Валентин притежава голям творчески потенциал. Има златни ръце, може да стане хирург, художник, музикант, психиатър, електронен инженер.

В любовта разчита на обаянието и добре развитата си интуиция. Идеализира любимата си, но семейният живот с него не е лесен. Той е убеден, че изцяло отговаря за жена си и децата си и изисква от

тях безпрекословно подчинение, като не им дава възможност да проявяват самостоятелност.

Особености на общуването с него: сред носителите на това име се срещат много сърдечни хора, с които е приятно да се общува; затова, ако се обръщате по някакъв въпрос към него, опитайте да поговорите открито. Ако сте искрени, той ще ви разбере по-добре.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Водолей. Планета: Уран. Цвят на илгето: гълъбо-во-сив. Камьк-талисман: берил. Растение: напръстник (дигиталис). Животно: сърна. Щастлив ден: събота.

Имен ден: 10 февруари – Свщ. мчк. Харалампий; Мчца Валентина.