БОЯН

Значение и произход на името: да се боят от него (от славянски); може да означава също „богат“ (от прабългарски).

Характер и съдба: Боян е доста егоистичен и обидчив, често се затваря в себе си. Липсват му твърдост и решителност, трудно успява да защити мнението и интересите си. Доброжелателен е към хората, но не е способен на големи жертви.

Има малко приятели, на които е верен. Връзката с тях събужда у него бодрост и оптимизъм. Ако се скарат, той няма пръв да направи стъпка към помирение, но не е злопаметен и великодушно прощава на този, който го е обидил.

Често Боян е човек с творческа нагласа и има богато въображение. Може да бъде писател, а също конструктор, архитект, ветеринарен лекар, юрист. Той не е лидер и се издига бавно в служебната йерархия.

Отнася се с голямо уважение към жените. За него е важно да има пълно доверие на съпругата си, да споделят общи склонности и вкусове. Ако това не е налице, бракът му може бързо да се разпадне.

Особености на общуването с него: ако при разговор с Боян ви се стори, че той е недоволен от нещо и готов да прояви агресия, не бързайте да му отвърнете със същото. Недоволството му най-вероятно е просто маска, зад която се крие доста кротък човек, а това, което сте взели за агресивност, е само опит за самозащита. Опитайте да поговорите с него спокойно и напрежението ще изчезне.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Дева. Планета: Меркурий. Цвят на името: син. Ка-мък-талисман: аметист. Растение: ясен. Животно: лястовица. Щастлив ден: сряда.

Имен ден: 28 март – Преп. Иларион; Св. Стефан; Мчк. Боян, княз Български.