БОРИС

Значение и произход на името: вълк (от тюркски) или тигър (от алтайски).

Характер и съдба: Борис е дързък, неуморен, със силна, дори деспотична воля. Понякога е отмъстителен, но това чувство не трае дълго. Тежките черти на характера му не му пречат да се харесва на околните.

Борис има чувство за хумор, интересува се от политика и спорт, обича да наблюдава хората. Той е умен, обективен, любознателен, притежава образно мислене, не е алчен. Мечтае да ръководи и може да бъде добър началник, тъй като за него е важен крайният резултат и никога не се заяжда за дреболии.

Борис най-често постига успех в избраната сфера на дейност. Благосъстоянието му се дължи на упорита работа, а не на влиятелни познати. Може да се занимава с изкуство, да упражнява физически или умствен труд – главното е да се реализира според собствените си разбирания.

Докато е млад, има доста любовни приключения, но избягва ангажиментите и не обича усложненията. След като се ожени, семейството се превръща в истинска крепост за Борис. Той става добър стопанин,

грижи се за дома си, помага на съпругата си, обръща внимание на децата.

Особености на общуването с него: ако решите да споделите затрудненията си с Борис, той вероятно ще ви разбере, но едва ли ще ви стане по-леко – той самият обикновено също е потънал в проблеми. За предпочитане е да подхванете разговор на по-весели теми – така ще го предразположите и общуването ще бъде по-леко. Ако се стигне до спор, имайте предвид, че много трудно ще пречупите ината му, по-уместно е да не настоявате на мнението си, а да го предложите като един от възможните варианти.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Скорпион. Планета: Марс. Цвят на името: тъмнокафяв, стоманен. Камък-талисман: ахат, хризопраз. Растение: ирис. Животно: кукувица. Щастлив ден: сряда.

Имен ден: 2 май — Св. цар Борис-Михаил.