БОРИСЛАВ

Значение и произход на името: да се бори за слава (от славянски).

Характер и съдба: по характер Борислав е борец за справедливост, защитник на слабите и безправните. Има нестандартно мислене, в главата му се раждат доста интересни идеи, той е умен и ерудиран човек.

Борислав е податлив на влиянието на по-силни и ярки натури. Стреми се към лидерство, може да под-

ражава на някой въображаем кумир. Въпреки войн-ствеността и борбените си качества той е много добър и чувствителен, способен е на дълбоко съчувствие, особено в зряла възраст. Не е жесток, лесно прощава провиненията, не помни обидите, готов е да оправдае всеки, който си признае грешката. Винаги поема отговорността, дори изобщо да не е участвал в някой инцидент, особено ако в него са замесени близки хора.

Настойчивостта и гъвкавият ум на Борислав намират най-добро приложение, ако се занимава със собствен бизнес, още повече че той трудно работи под нечие началство. Благодарение на способността си да проявява състрадание прекрасно може да се реализира в медицината – хуманна или ветеринарна.

Към жените има специално отношение – за него те са слаби същества, които се нуждаят от защита. Съпругата му обикновено е щастлива и не подозира, че Борислав може да има и друга връзка. Той е много привързан към дома и децата си.

Особености на общуването с него: уравновесе-ността на Борислав го прави прекрасен слушател и съветник. Той е способен да проявява състрадание и винаги е готов да помогне според силите си. Единственото, което не бива да правите, е да се опитвате да му оказвате натиск.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Овен. Планета: Марс. Цвят на името: тъмночервен.Камък-талисман: гранат. Растение: черница. Животно: орел. Щастлив ден: вторник.

Имен ден: 2 май – Св. цар Борис-Михаил.