БОЙКО БОРИСОВ: Въпреки че ни бойкотират от всички страни, нашето правителство държи на обещанията си и ще ги изпълни

„Ще използваме европейски средства и ще докажем на Европа, че българските строителни фирми работят качествено и бързо. Убеден съм, че Брюксел ще подкрепи действията ни в тази посока” – това заяви премиерът Бойко Борисов, след като направи символична първа копка на ЛОТ 2 от автомагистрала “Тракия”. Строежът е на стойност 2.2 00 млн. евро на километър и по думите на министър-председателя цената е изгодна, а срокът на изпълнение ще остане непроменен – 25 месеца.

„Този път е трябвало да бъде готов отдавна. Въпреки че ни бойкотират отвсякъде, нашето правителство държи на обещанията си и за разлика от предишните управляващи, ще ги изпълни”, категоричен е Бойко Борисов. Той допълни, че всички започнати проекти ще бъдат реализирани в техните срокове. „Бог ни е дал живот, а тази отсечка от целия път София–Бургас е взела най-много жертви”, каза премиерът.

Общата дължина на ЛОТ 2 Стара Загора – Нова Загора е 31,8 км, като се предвижда да бъдат изградени по две ленти за движение във всяка посока. Изпълнител на проекта е Обединение „Магистрала Трейс” с водещ партньор “Трейс Груп Холд” АД. Стойността на обекта е 137.868 млн. лв. и се изгражда по Оперативна програма “Транспорт” 2007-2013 г.

„Както сме поели ангажимент, в рамките на мандата на сегашното правителство ще бъдат завършени магистралите „Тракия”, „Люлин” и „Марица”, заяви премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че вече са преведени 4.5 млн. лв. за пътния възел във Велико Търново, който е част от пътя София-Варна. „Работи се по проектирането на двата участъка от автомагистрала „Струма”, пътя София-Ниш и трасето между Сандански-Петрич”, съобщи още министър-председателят.

На официалната церемония по първа копка на ЛОТ 2 от АМ „Тракия” присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.