БОГОМИЛ

Значение и произход на името: да е мил на Бога (от славянски).

Характер и съдба: за Богомил са характерни силно развитата интуиция и богатото въображение. Той

е изключително интелигентен и умен човек, артистичен е, има остро чувство за хумор.

Паметта му е забележителна, освен това е много наблюдателен. Понякога е хитър и лукав. Може да стане артист, художник, педагог или да се занимава с друга хуманитарна професия.

Богомил е много уязвим и чувствителен и общуването с него невинаги е лесно. Има склонност към злоиаметност и отмъстителност. Може да си разчисти сметките с този, който го е обидил, след много години, когато всички отдавна са забравили случая. Въпреки това обаче има доста приятели, които са му верни и предани. Това се дължи на обстоятелството, че Богомил може да бъде състрадателен, съчувства на чуждото нещастие и тъй като има обширни връзки, с радост помага за разрешаването на всевъзможни проблеми.

Богомил е темпераментен, подвижен и активен. Харесван е от жените и с удоволствие флиртува. Обикновено се жени само веднъж, от верността му има какво да се желае, но все пак обича жена си. Семейството е важно за него. Той се грижи за благосъстоянието му, обича красивата и удобна обстановка. Не помага много в домакинството, защото смята, че неговата работа е да печели пари, което му се удава сравнително лесно.

Особености на общуването с него: приятелството с него е трудно, той често не е обективен, струва му се, че не го разбират и ценят достатъчно. Може да проявява внезапна студенина и остра ирония.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Скорпион. Планета: Плутон. Цвят на името: тъмночервен.Камък-талисман: корал. Растение: карамфил. Животно: синигер. Щастлив ден: вторник.

Имен ден: 6 януари – Богоявление (Йордановден)