БОГДАН

Значение и произход на името: даден от Бога (от славянски).

Характер и съдба: това име дава изключителна настойчивост, твърдост и уравновесеност. Общуването с Богдан е лесно, той обикновено се владее добре, но потиска чувствата си и вътрешно често е агресивен. Не разкрива мечтите и плановете си дори пред близките си. Има много приятели, те споделят вкусовете и симпатиите му и Богдан лесно се поддава на влиянието им, което невинаги му е от полза. Най-често тези приятели не са особено интелигентни и на техния фон той изпъква, а това му придава самоувереност.

Има нелоша интуиция, но не й се доверява и предпочита да се ръководи от разума и логиката. Умее да намира изход и от най-безнадеждната ситуация. Притежава силен характер, целеустремен е, влече го

медицината. Може да бъде художник, музикант, историк. Има отлична памет.

Богдан е влюбчив, много чувствителен и винаги усеща истинското отношение на околните към него. Щастливият брак му действа благотворно, той буквално разцъфва и подрежда добре живота си. В семеен кръг се стреми към лидерство, може да бъде категоричен и упорит. Но с готовност приема отговорността да осигурява семейството си.

Особености на общуването с него: нерядко артистичните способности на Богдан му позволяват да запази достойнството си в ситуации, когато изглежда, че няма как да не се унижи.

Но в семейството си, както и в общуването с хора, от които не зависи нищо важно, той не се чувства длъжен да се преструва и понякога дава воля на отрицателните си емоции.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Телец. Планета: Меркурий. Цвят на името: кафяв, жълт.Камък-талисман: сердолик, злато. Растение: зимзелен. Животно: бивол. Щастлив ден: сряда.

Имен ден: 11 януари – Преп. Теодосий Велики; 6 януари – Богоявление (Йордановден).