Психосексуална характеристика – зодия Близнаци

Меркурий е най-близката планета до Слънцето и се върти около него по-бързо от другите планети. Една от страните й е постоянно обърната към светлото и е подложе­на на висока температура, докато в същото време другата страна не вижда слънце и запазва температура по-ниска от нулата. Тези крайности на топло и студено демонстрира изменчивото и двойствено сексуално поведение на Близ­наците. Сред отрицателните типове Близнаци се срещат експериментатори, сатири (сред мъжете), нимфоманки, ексхибиционисти, фетишисти, хомосексуалисти.

Сред положителните типове се хората, даващи обет за безбрачие, самоотречените художници, поети, атлети, уче­ни, превземковците, благородните хора. Страстите им са толкова свързани с умствените процеси, че именно настрое­нието им стимулира половите отношения. Тук се срещат чудаци, които един път отричат всички обществени услов­ности и ги тегли към хипитата например, а след това пък отричат този бохемски живот. Ако на астролозите им е позволено, те биха дали някой друг символ на тази зодия, биха я направили хамелеон, който мени цвета на кожата си за маскировка и защита.

Близнаците изпробват всички видове на половия акт поне веднъж, нищо не ги шокира. Тъй като Меркурий управлява писането, Близнаците често водят дневник на сексуалните си победи, записвайки в него различните достойнства и недостатъци на партньора.

Близнаците не са много агресивни и с удоволствие играят втора цигулка във всички области, включително и в секса.

Близнаците много добре оперират с несексуалните ма­неври. Това е знак, който дава спокойствие на занимаващите се с големи дела. Всъщност Близнаците са хладнокръвни хора, винаги се опитват да анализират мислите, приказките, действията и реакциите на другите хора. Близнаците са живите въпросителни знаци, превръщащи уменията си в изгода и в средство за придвижване напред. Тази зодия произвежда повече двуженци (и сред мъжете и жените), отколкото всички други зодии, взети заедно. Близнаците

често изграждат в себе си изкуството на лъжата за да

фитежават винаги «Идеала на момента».

Тъй като имат много чувствителна нервна система, Близнаците обичат нежните съприкосновения. Нужно ли е да казваме, че те са непостоянни в любовта? Допускат

да ги обуздаят, но не могат да пропуснат случая да изпитат нещо ново.