АНДРЕЙ

Значение и произход на името: мъжествен (от гръцки).

Характер и съдба: Андрей е мъжествен и обаятелен човек, всички го харесват, лесно се сближава с хората. Може да отстоява интересите на колегите си пред началниците, често става душа на компанията. Отнася се много добросъвестно към работата си, никога не се оплаква. У него има стремеж към нови действия, но не би предприел нещо рисковано.

Андрей не е толкова обикновен и дори просто-ват, колкото изглежда понякога. Той има философски склонности, умее да води интелигентен разговор с подходящите хора, обича да споделя идеи. Изпитва нужда от самоизява, проницателен е, притежава критичен ум, владее ораторското изкуство. Може да избере творческа професия – режисьор, актьор, художник; може да се занимава с точни науки или да преуспее в бизнеса.

В отношенията си с жените Андрей е непостоянен. Има самочувствие и смята, че те трябва да го спечелят. Дълго си търси подходяща съпруга: избраницата му трябва да е елегантна, умна, възпитана, да

е от класа. Андрей ще изисква от съпругата си цялото й внимание, ще я ревнува, но и самият той е готов да проявява голямо внимание към нея.

Особености на общуването с него: с Андрей не само се общува лесно, с него можете и спокойно да спорите. Но не е желателно споровете да се прехвърлят на лична основа, освен ако не искате да си спечелите доста силен враг. Андрей вероятно ще се отзове с готовност, ако го помолите за помощ. Все пак исканията ви трябва да са с мярка.

Астрологична характеристика. Зодиакален знак: Стрелец. Планета: Слънце. Цвят на името: наситено червен, златист. Камък-талисман: кехлибар. Растение: анемона. Жавотно: гепард. Щастлив ден: неделя.

Имен ден: 30 ноември – Св. Ап. Андрей Първо-звани (Андреевден).