“Противодействие на общата престъпност” – ГДКП разбиха контрабанден канал за цигари

полиция контрабанда цигариПредотвратената щета за бюджета от невнасяне на дължимия акциз е на стойност 650 хиляди лева.

225 000 кутии цигари без бандерол задържаха служители на Дирекция “Противодействие на общата престъпност” към Главна дирекция “Криминална полиция”. След активни оперативни действия на криминалистите, полицейската операция е реализирана на 3 декември в столичния квартал “Слатина”, съвместно с мобилните групи.
Цигарите са открити в складова база, наета от криминално проявен, както и в товарен автомобил марка “Волво”, паркиран в базата. 62 000 кутии от акцизната стока били складирани в помещение, а останалите 163 500 кутии са открити в товарния автомобил. Цигарите без бандерол са от марките “Марлборо”, “LM”, “Виктори Слимс” – черно и бяло, “Престиж”, както и от китайската – “Chunghwa”. По първоначална информация те били предназначени за пласиране на вътрешния пазар. По оценка на експерти предотвратената щета за бюджета от невнасяне на дължимия акциз е на стойност 650 хиляди лева.
На място са задържани трима мъже – Б.С. /31 г./, П.Г. /32 г./ и П.Х. /38 г./, които са без криминални прояви. Собственикът на склада не е присъствал по време на разтоварване на цигарите.
Продължава работата по установяването на всички участници в престъпната схема.