Яне Янев: Не аз, а правителството на ГЕРБ се нуждае от внимание

Ако има някой, който да е в криза и иска внимание, това е правителството на ГЕРБ, което се превърна за 7 месеца в една групировка за едноличен рекет на българите. По този начин Яне Янев – лидер на РЗС отговори на въпроса, дали не търси начин да привлече вниманието на обществеността в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия.

Твърдението, че е „отлъчен“ от европейските консерватори той определи като поредния „кьорфишек“. Янев съобщи, че има покана лично от Дейвид Камерън за форума във Великобритания. По думите му, с решение на политическия съвет на партията, той няма да присъства на форума, тъй като предстои голям митинг на РЗС.
Янев обвини телевизията, че не е отразила вчерашното шествие на РЗС в новините си, но е намерила време да отрази твърденията срещу него на вестник, който по думите му „лижеше ДПС, а сега е трубадур на Бойко Борисов“.
Според Янев за заплахите, които са отправени към него са използвани есемеси, но има изпратени и по електронна поща. Той съобщи, че всички заплахи са описани в сигналите, които е подал до съответните правоохранителни органи./КРОСС/