Яне Янев: Бойко Борисов не е изпълнил и пет от обещанията си

Бойко Борисов не е изпълнил и пет от обещанията си – това заяви в Шумен лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му, Борисов е направил няколко хиляди обещания, а не ги е изпълнил. „За да си министър-председател трябва да си солиден държавник, трябва да работиш, а не да се изявяваш в медиите и да считаш като работа тичането по футболното игрище“, заяви Янев.

Той каза още, че депутата от ГЕРБ Емил Димитров не е единственият член на управляващата партия, който е извършвал заменки със земи. Според лидерът на РЗС има поне 15 депутати и други членове на ГЕРБ, както и областни управители извършвали заменки. Той допълни, че би подкрепил Борисов в битката за наказание на виновниците за заменки, но само ако тя е законна и справедлива. Янев поиска още премиерът да започне от неговите хора. „Днес е Прошка, бих се извинил на Бойко Борисов, ако той санкционира меркантилните си политици, но знам, че няма да го направи, защото е атеист и бивш комунист“, отсече Янев.

Лидерът на РЗС каза още, че има договорка между ДПС и ГЕРБ на национално ниво и сега обръчите от фирми работят 50% за Борисов и 50% за Доган. На въпрос чий проект е Алексей Петров, Янев отговори, че не знае, но Борисов използвал държавната машина за прочистване на икономически терен и разчистване на лични сметки. „Цветелина Бориславова вече и е омръзнало да бъде банкер и сигурно сега иска да е топ застраховател“, каза Янев и поясни, че Алексей Петров е един от основателите на най-мощната застрахователна компания в момента.

По време на срещата с шуменци Янев обясни, че РЗС ще инициира събирането на 500 000 подписа с искане за референдум за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция на България. На 10 март в София РЗС ще проведе митинг под надслов: „Нова Конституция – Нова България“. В Шумен Яне Янев и депутати от РЗС се срещнаха с граждани./DarikNews/