Яне топи Бойко в Страсбург

iane ianevСлед разпада на групата му в парламента Яне Янев праща човек в сърцето на Европа да топи премиера Бойко Борисов. „Димитър Абаджиев заминава за Страсбург другата седмица, за да информира всички хора, с които навремето е запознал Бойко Борисов, какво става в Народното събрание“, обяви лидерът на РЗС вчера.
Яне Янев показа свой есемес до Борисов от 22,24 часа на 7 декември 2009 г., в който пита: „Ние искаме да разберем дали ти настояваш да освободим председателските места в комисиите и да хвърлим оставки?“ Премиерът му отговорил също с кратко съобщение на мобилния телефон: „Нямам такива намерения и не съм имал никога.“ Янев нарече това поредната груба лъжа на премиера. „С типичен милиционерски ботуш представителите на ГЕРБ погазиха българския парламентаризъм и доказаха, че нищо демократично не са усвоили“, каза още лидерът на РЗС. 
Янев показа и оригиналното заявление на отлюспилия се от партията Марио Тагарински, с което той e станал член на РЗС на 13.07.2009 г. Според Ред, законност и справедливост бившият им вече съпартиец дължал пари за офиса и апартамента във Враца, които обитавал по време на кампанията. „Цецки и Цецовци не могат да ни уплашат“, категоричен бе Димитър Абаджиев.
„Не ми е известна връзка на президента и министър-председателя с преустановяването на дейността на вече бившата парламентарна група на РЗС“, коментира обвиненията на Янев от Плевен парламентарната шефка Цецка Цачева. Тя обясни, че идеята да се промени правилникът на Народното събрание и 8 депутати да могат да сформират група вече е разпределена да се обсъжда по комисии. 
Милена Минчева
Евгени Горанов

в-к Стандарт