Яне: Бойко ще е килърът на РЗС

ianev3„Има три варианта за изход и Бойко Борисов добре ги знае. Ако те не се реализират, то той ще остане в историята като килър на групата на РЗС.“ Това обяви вчера лидерът на Ред, законност, справедливост Яне Янев. 
Първият вариант за спасяването на групата на РЗС в парламента е люспата Марио Тагарински да напусне парламента и политиката. Вторият – да заеме пост в изпълнителната власт или някое посолство. И третият – остава в парламента, а ГЕРБ приема предложението на РЗС групата да съществува с осем депутати. 
„Ако напусна парламента, това ще е по моя воля“, отсече Тагарински по БНТ. И се закани да доведе два автобуса свои избиратели. „Какви два автобуса, той в автобус не се е качвал!“, репликира пред „Стандарт“ Янев. Във вторник двамата си размениха остри реплики по БНТ и bTV. Янев отрече слуха, че депутатката му Бисерка Петрова също се готви да напусне РЗС и така групата му да стане осем човека.
„Дори и Тагарински да се върне, не го искаме“, коментира пък Атанас Семов от РЗС. Във вторник ръководството на партията реши, че Марио не може да стои като заредена пушка на стената, която е готова всеки момент да гръмне. И да разиграва всички.
Милена Минчева

в-к Стандарт