Янев: Депутатите от ГЕРБ да кажат членували ли са в БКП

Във възможно най-кратък срок управляващите от ГЕРБ да внесат яснота за всеки от депутатите си, които утре ще гласуват кандидатурите на новите министри, заяви в Хасково на поредната си среща със симпатизанти лидерът на РЗС Яне Янев. Трябва да се знае дали те са били членове на БКП, дали срещу тях има разработки от службите и имат ли някакви връзки с икономически и криминални кръгове. В противен случай ГЕРБ ще докаже, че не се различава от БСП, ДПС и НДСВ, заяви Янев.

На България е нужен рестарт на съдебната система, или промяна на промяната, каза Янев. Той отново се обяви за избори за Велико Народно събрание и изготвяне на нова Конституция, която да наложи нови критерии при избора на магистрати.

Лидерът на РСЗ подчерта още, че народните представители в парламента трябва да са не повече от 120 и отново настоя за отнемане на имунитета на депутати и магистрати. Избирателите да могат да отзовават всички избрани от тях хора на ръководни постове, в това число и министрите, каза още Яне Янев./DarikNews/