Ямболски полицаи изясняват снощната стрелба, при която загина дете

noviniПроцесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол продължават процесуално-следствените действия за изясняване на трагичния инцидент в Ямбол, при който снощи след прострелване, почина момиченце на година и половина, а 38-годишната майка е в интензивно отделение на ямболската болница с огнестрелна рана в бедрото. Няма опасност за живота й. В болницата е й вуйчото на стрелеца М. Т. /71 г./ с две огнестрелни рани в крака без опасност за живота.
Снощи в 17,45 ч. в РУ на МВР – Ямбол е получен сигнал за простреляни жена и дете в ж.к. “Хале” между блок 13 и бл. 5. Незабавно са изпратени патрулни екипи за запазване на местопроизшествието и са разпоредени заградителни и оперативни  действия за издирване на стрелеца. В хода на работата по горещи следи е установен свидетел на стрелбата. Разпитани са и много други присъстващи на местопроизшествието. От получените данни полицаите установиха, че стрелецът е избягал с лек автомобил “ВАЗ” с ямболска регистрация, който се насочил към изхода от Ямбол в посока с. Козарево. Изяснено е, че извършителят на стрелбата, минавайки покрай бл. 13 спира, слязъл от колата и произвел няколко изстрела, в чийто обсег попадат Г. П. /38г./ и момиченцето й Ж.Г. Детето е простреляно в гърдите, а майката в бедрото. Веднага след сигнал от очевидец, ранените са открани в Спешния център в Ямбол, където момиченцето е починало.
В 18,10 часа е получен сигнал в РУМВР – Тунджа, че в с. Козарево пред дома му от  племенника си е прострелян 71-годишния М.Т. Веднага след този сигнал на място е изпратен полицейски екип.
При извършваните оперативно-издирвателни действия е намерен катастрофирал в електрически стълб в с. Козарево издирваниян във връзка със стрелбата в Ямбол автомобил. В него на шофьорското място седял тежко ранен мъж. Пристигналият медицински  екип установил, че той е в състояние на кома вследствие на черепно-мозъчна травма, причинена както от удара при катастрофата, така и от самопрострелване. Установена е самоличността му – Т. Ж. /56г./ от Ямбол,  племеникът, прострелял възрастния мъж в Козарево. Изяснено е и, че Т. Ж. живее във входа на простреляните майка и дете и отговаря на описанието, дадено от очевидеца на стрелбата. При огледа на катастрофиралия автомобил е намерен пистолет “Макаров” с патрон в цевта, законно притежаван от Т. Ж.  Около 19 часа стрелецът е починал.
Процесуално-следствените действия продължават. По случая е образувано досъдебно производство в РУ на МВР – Ямбол.