Ямболските криминалисти разкриха убийството на 16-годишно момче

ulikiЗаподозреният е задържан

След проведени множество оперативно-издирвателни действия служители от ОД на МВР – Ямбол задържаха заподозрения за убийството на 16-годишното момче от града. Криминално проявеният И.Г. /18г./, също от Ямбол, е бил непълнолетен в момента на извършване на престъплението.
Директорът на Областната дирекция в Ямбол комисар Стоян Драгнев, заместник-директорът Георги Георгиев и началникът на сектор “Криминална полиция” Генчо Иванов оповестиха подробности около извършеното престъпление.
Сигналът за изчезването на момчето е подаден на 21 май тази година от неговите родители. Веднага след това то е обявено за общодържавно издирване, но по молба на родителите случаят не е оповестен в медиите. Ямболските криминалисти започват усилени действия по установяване на контактите на убитото дете и евентуалните мотиви за изчезването му. В хода на разследването са поискани и разпечатки на мобилния му телефон. В резултат на усилената работа вчера са установени заподозрените съучастници в престъплението – Ж.З. /19г./ и Б.К. /21г./ и двамата от Ямбол. Младежите са направили пълни самопризнания пред съдия и са посочили мястото, на което е извършено убийството – гориста местност в подножието на лесопарк “Бакаджик”, където са намерени и иззети кирката, с която е изкопан гробът на убитото момче, мобилният му телефон и други. По първоначални данни мотивът за престъплението е голяма сума пари в дома на жертвата, за която заподозреният за извършеното злодеяние е знаел. Целта на И.Г. била да открадне парите, но след като не получил ключ от апартамента, убил с нож жертвата си, съобщи комисар Драгнев. Според съдебния лекар прободните рани са три, едната от които в гърдите.
На заподозрения е постановена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 63, ал. 2, т. 2 от НК. Работата по случая продължава.