Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде открита

В неделя, 06.06.2010 г., от 11.00 ч., Южната дъга официално ще бъде пусната за движение на леки и товарни автомобили. Така от Драгалевци до Симеоново по 4-ри лентова градска магистрала вече може да се стигне само за 10 минути.

С разширяването и ремонтът на Софийския околовръстен път ще се решат важни проблеми в транспортно-комуникационната схема на града и ще изведе транзитния поток извън територията на столицата.

На пътен възел Драгалевци, министър-предеседателят на Република България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият новоизграденото трасе.

Първоначално проектът трябваше да приключи в началото на 2011 г., но след прецизиране на сроковете от новото правителство съоръжението вече е готово. При реализацията му е ремонтиран участък от “Симеоновско шосе” до бул. “България” с обща дължина 4,57 км, както и два пътни възела – на “Симеоновско шосе” и на “Драгалевско шосе”.

Обектът е реализиран със средства от държавният бюджет.

Изпълнител на проекта е дружество “Обединение ЮГ” с водещ партньор “ГБС-Инфраструктурно строителство” АД и партньор “СК-13 Холдинг”АД.