Шопинг маниаци пазаруват с гидове в Букурещ

pazaruvane, шопинг, пазаруване„Чух, че туроператори предлагат еднодневни шопинг екскурзии. Бихте ли разказали повече за това?“ Това поиска да научи Мая Кирилова от град Нови пазар.
Ето какво успя да разбере кореспондентката ни в Шумен Биляна Веселинова.

Мания за евтино пазаруване в румънските молове тресе шуменци. Туроператори са се специализирали в еднодневни екскурзии до Букурещ, заради започналите коледни промоции в тамошните търговски центрове.
Екскурзията до северната ни съседка струва 15 евро за един ден, а групата се придружава дори от шопинг гид, който е проучил предварително всички намаления.
Записват се учители, служители и собственици на малки фирми, обясни Светла Енчева от „Олимптур“. Ако сте тръгнали за евтино марково яке например, гидът ще ви каже къде ще намерите разпродажба за 5 до 10 евро.
Мол екскурзоводите са наизустили до детайли и намаленията в домашните потреби, пердета и всякакви стъкларии. Въпреки краткото време за разходка в програма до Букурещ се включвала и резиденцията на Чаушеску. За да стъпят по килимчетата на румънския диктатор, домакините броели още по 7,50 лв. входна такса.
Румънските търговци пък вече зарибявали допълнително екскурзиантите с отпечатани на български листовки с предстоящите намаления. Вместо тиймбилдинг някои фирми предлагали на служителите си колективен съботен тур до северната ни съседка. Шефовете броели мероприятието като служебно пътуване, а подчинените оставали доволни от евтинията.
За по-капризните имало и тридневни екскурзии до Виена и Будапеща. Пътуването до Австрия е по-скъпо, но пък разходите се избивали с коледните намаления, които във Виена били няколко пъти по-изгодни, отколкото в Букурещ.

в-к Стандарт