Шаул Шнайдер: Алексей Петров не е акционер или служител на „Лев Инс“ АД

Алексей Петров не е акционер или служител на застрахователна компания „Лев Инс „ АД и няма никакви договори с нея. Това обяви Шаул Шнайдер, представител на израелските акционери в компанията, които притежават близо 45% от „Лев инс“ АД, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
„Не знам Алексей Петров да има някакви връзки с „Лев инс“. До момента нямаме официално обяснение от страна на властите за техните действия, каза Шнайдер.

Изключително сме изненадани от факта, че нашите офиси бяха запечатани преди 13 дни /на 10 февруари/ без никой от нас да види съдебна заповед за това, каза от своя страна Стефан Софиянски, изпълнителен директор на „Лев инс“ АД. Той бе категоричен, че няма нито един служител или член на управителните органи на компанията, който да е следствен или задържан. По думите му на иззетите сървари е била цялата компютърна система, както и информация за дейността на дружеството, която обаче е публична и вече е била известна на компетентните държавни органи.
„Подкрепяме държавата в борбата с престъпността, но настояваме да знаем каква е причината за запечатването на офисите ни“, каза Софиянски и поясни, че са запечатани централния офис и корпоративния център на дружеството в София. По думите му обаче „Лев инс“ продължава работата си нормално, макар и в ненормални условия. Представителят на израелския акционер Шнайдер определи действията на правоохранителните органи като незаконни и разказа, че още преди две седмици от компанията са се срещнали с израелския посланик в София и са му изложили случая. Той от своя страна се е срещнал с главния прокурор Борис Велчев, който е поел ангажимент в рамките на 10 дни да запознае компанията с цялата информация по случая. „Тези 10 дни изтичат утре 24 февруари и искаме да вярваме, че тогава ще получим обратно цялата иззета документация и техника, за да продължим работата си, заяви Шнайдер. Той каза още, че от компанията са подготвили своята реакция в случай, че нещата не се развият според техните очаквания. Реакцията ни ще бъде оповестена в последствие, посочи представителят на инвеститора.