Чужденци идват за трио от Левски

lewskiДвубоят на Левски с Виляреал утре е решаващ за трима футболисти от „Герена“. Представители на чужди клубове ще следят под лупа усилията на Жоазиньо, Дарко Тасевски, Юсуф Рабех и съотборниците им да вземат първи точки в Лига Европа и след мача ще вземат решение дали да отправят оферти за тях. Иначе двубоят е бенефис за Зе Соарес на стадион „Георги Аспарухов“. Бразилецът вече е спазарен за украинския Металург (Донецк). Спортният директор на шампионите Георги Иванов се постара играчите да мислят само за сблъсъка с испанците, като спря достъпа на чужди лица до „Герена“. Тренировката вчера беше закрита, както и тази днес. Ще бъде въведен и допълнителен пропускателен режим, а на пресконференцията ще влизат само акредитирани журналисти.
Вчера на „Герена“ имаха повод за радост. Фортуна се усмихна на „сините“, защото Христо Йовов оздравя и ще тормози подводничарите в сряда. Бижутера мина преглед, който показа, че травмата му не е сериозна. Георги Христов не тренира заради проблемите с навехнатия глезен, но на „Герена“ не са го отписали. Това може да стане днес, ако не издържи натоварванията. 
Мачът с Виляреал обаче ще остане на заден план за агитката. Тя стяга обсада на стадион „Васил Левски“. Там днес в 17,00 ч ще заседава Дисциплинарната комисия, с която „сините“ вече водиха война. Нейните членове ще обсъждат дали Левски да бъде наказан за скандала в официалната трибуна на дербито с Литекс. „Няма да позволим това, защото имаше провокация от страна на гостите. Знаем, че те правят всичко възможно да бъдем наказани, но номерът им няма да мине“, категорични са в сектор „Б“.

в-к Стандарт