Четирима членове на организирана престъпна група за разпространяване на наркотици са задържани при операция на антимафиоти от ГДБОП и СДВР снощи

Иззетите 7 кг наркотици са на стойност над 100 хил. лв;  били са предназначени за разпространение в градовете София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Радомир;

Повече от месец е продължила работата на служители от Отдел “Наркотици” – ГДБОП и на колегите им от съответния сектор в СДВР за   разследване на участници в организирана престъпна група. В хода полицейските действия е изяснено, че групата се занимава с  придобиване, съхраняване и продажба на наркотици в големи количества. Изяснено е също, че дрогата е била предназначена за улично разпространение на територията на градовете София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Радомир.
След първоначалната работа по случая, служителите на реда предприели полицейска операция, която е проведена вчера следобед и снощи, до ранните часове днес съвместно от антимафиоти и колегите им от сектора за специални полицейски операции към столичната дирекция.
Към 19 часа снощи в момент на продажба на наркотици са задържани двама– доставчикът И.С./33г./ от София, известен на полицията и осъждан за притежаване на наркотици и купувачът И.М. /25г./ от  Радомир. При обискирането им полицаите открили и иззели от тях амфетамин и марихуана. След задържането им спецполицаите се насочили и към  другите участници в организираната престъпна група  и в кв. “Разсадника” е задържан М.Т. –Татуса /35г./, с адресна регистрация в Копривщица, но пребивавал в столицата, също криминално проявен и осъждан за притежаване на наркотици. Малко по-късно в района на ж.к.”Люлин” е задържан и четвъртият член на групата –  А.Г./49г./ от Сандански, и той криминално проявен и осъждан.
При последвалите процесуално-следствени действия – обиски,  претърсване и изземване на задържаните, обитаваните от тях жилища и колите, които са карали, са намерени и иззети около 7 кг различни наркотици – амфетамин, марихуана, кокаин и хероин. Според експерти сумата от продажбата им би възлязла на над 100 хил. лв. Иззети са също и многобройни мобилни телефони, предплатени сим карти, различни суми пари.
По случая е заведено досъдебно производство. Четиримата са задържани с полицейска заповед. За 24 часа. Работата по случая продължава.