Четирима са задържани тази нощ в РУ на МВР – Крумовград във връзка с вчерашния взрив в Комплекса за социални услуги в града, при който загинаха три деца на 13, 15 и 16 години

policia6Трима от задържаните са служители в комплекса

Малко преди полунощ в районното управление е бил поканен за обяснения 54-годишен мъж, за когото се предполага, че има отношение към попадането на взривното устройство у децата. Мъжът се е самонаранил с джобно ножче, настанен е в кърджалийската болница, където е поставен под полицейска охрана. Четвъртият задържан по случая е неговата съпруга. Домът им е запечатан.
Тази сутрин директорът на ОД на МВР-Кърджали Тодор Терзиев и заместник-директорът Иван Иванов участваха в работно съвещание при окръжния прокурор Светлозар Лазаров. Със заповед на окръжния прокурор е сформиран екип от двама следователи и двама прокурори за работа по образуваното досъдебно производство по чл.123, ал.3 от Наказателния кодекс. Продължават действията на изпратената група от дирекция “Оперативни технически операции” от София на мястото на произшествието. Днес се очаква пристигането на още експерти от столицата.