Ц. Цветанов: Не може да се твърди, че взривът от снощи е насочен срещу Пеевски

Не може да се твърди, че взривът от снощи на улица „Пушкин“ е насочен срещу депутата Делян Пеевски. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов преди редовното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Той обясни, че взривът миналата нощ е бил в кофа за боклук в близо до паркирания автомобил на Пеевски. „Правим всичко възможно, за да ограничим влиянието на такива групи“, каза още вътрешният министър по повод зачестилите криминални прояви в последните месеци. Тази сутрин е бил взривен лек автомобил „Нисан” „Микра“ пред хотел „Хемус“ в столицата. Автомобилът е бил собственост на чужда гражданка, работи се по изясняването на случая, каза още той. Цветанов заяви, че задържаните към момента 16 лица от „Наглите“ са цялостната структура на престъпната група ,която е действала. Той отказа да коментира дали служители на МВР са участвали в групата, тъй като в момента тече проверка за това. След като приключи проверката ще е ясно дали ще има „Наглите“ 3.
БГНЕС припомня, че МВР работи по разясняването на взрив от тази сутрин, станал до столичния хотел „Хемус”. Сигналът е подаден в 6.18 часа тази сутрин. По първоначални данни са изпочупени стъклата на автомобил, собственост на чужда гражданка. За момента не е ясно дали има пострадали. /БГНЕС