Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията по повод терористичните атентати в Москва

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 29 март 2010 г. съболезнователни писма до председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Сергей Миронов и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Борис Гризлов по повод терористичните атентати в московското метро.

В писмата председателят на парламента заявява:

„Дълбоко съм покрусена от вестта за терористичните атентати в московското метро, които погубиха живота на десетки и раниха много невинни граждани. По повод трагедията, потопила в скръб цяла Русия, моля, приемете израза на най-дълбоките ми съболезнования към Вас, към членовете на Федералното събрание на Руската федерация и към семействата и близките на загиналите.”

В съболезнователните писма до своите руски колеги Цецка Цачева изразява най-искрената приятелска и човешка съпричастност и солидарност на депутатите в 41-то Народно събрание и на целия български народ.

„Решително осъждаме кървавия терористичен акт, който е грубо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора”, се заявява в писмата на председателя на Народното събрание.