Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до Маршала на Сейма и до Маршала на Сената на Националното събрание на Република Полша

Председателят на Народното събрание на Република България Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до Маршала на Сейма Бронислав Коморовски и до Маршала на Сената Богдан Борусевич на Националното събрание на Република Полша.

«С дълбока скръб научих трагичната вест  за самолетната катастрофа, при която загинаха президентът на Република Полша, съпругата му, полски депутати и още много други представители на полския национален елит. С голяма болка преживяваме трагичния инцидент, който вся ужас в душите ни.

По повод трагедията, потопила в скръб цяла Полша, Цецка Цачева изразява своите и на всички депутати в 41-то Народно събрание   най-дълбоки съболезнования  към членовете на Сейма и на Сената на Националното събрание на Република Полша и към към семействата и близките на жертвите.

«В този тежък момент позволете ми да изразя най-искрената  човешка съпричастност и солидарност на целия български народ. Приятелска България скърби и е дълбоко съпричастна към мъката на полския народ”, пише до своите полски колеги председателят на българския парламент Цецка Цачева.