Цеца Величкович очаква обвинение от прокуратурата

ceca velichkovichОкръжната прокуратура в Белград получи и последните документи – от Гърция, за нелегалните трансфери на футболисти от Обилич извършени от фолкзвездата Светлана Ражнатович, по-известна като Цеца Величкович.

Документи за извършените престъпления от страна на 37-годишната певица предаде и България в края на това лято. Българските власти предадоха данни за трансферите на футболисти в Литекс. Сега се очаква окръжният прокурор в Белград да вземе решение дали да повдигне обвинение срещу бившия председател на Обилич Цеца Великович, която е заподозряна в извършването на тежки престъпления и незаконно присвояване на 11 млн.евро при трансфера на 15 футболисти. Разследването срещу фолкзвездата и нейната сестра Лидия Величкович започна преди 6 години – през март 2003 година. Същата година прокуратурата отказа да повдигне обвинение и поиска разследващите органи да предоставят още доказателства, които те събираха в продължение на 6 години. Последните документи пристигнаха преди два дни от Гърция. Властите в Атина предадоха документацията за трансфера на Мирослав Савич в солунския отбор Арис. До момента прокуратурата в Белград е получила документи от България, Русия, Австрия, Франция и Турция.
Според източници от прокуратурата в Белград малко вероятно е обвинението да поиска допълнителни документи или пък да прекрати делото срещу Цеца Величкович. По всяка вероятност ще бъде повдигнато обвинение срещу фолкзвездата, съобщава сръбската преса. Цеца Величкович е обвинена, че в периода от 1998 до 2003 година е злоупотребила със служебното си положение при трансферите на 15 футболисти и е присвоила поне 11 млн.евро. Нейната сестра е обвинена във фалшифициране на документи, защото в клубната документация е написала, че всички футболисти са напуснали клуба без обезщетение. По време на разследването Цеца Величкович бе разпитата на няколко пъти. Тя отхвърли всички обвинения. В документите получени от чужбина има информация за трансферите на Владица Чурчич и Сеад Селакович в руския отбор Алани и Драган Шарц в един австрийски отбор. Най-много данни има за трансфера на Иван Вукоманович във френския Бордо и Небойша Йеленкович в българския Литекс. /БГНЕС