Цех за фалшив марков алкохол разбиха в София

При полицейска проверка в София е разкрит нелегален цех за производство и бутилиране на фалшив марков алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Служители на ГД “Криминална полиция” съвместно с мобилна митническа група извършили проверката по сигнал за нелегално производство на марков алкохол в промишлено помещение в кв. ”Княжево”, което се оказало цех за производство и бутилиране на фалшив марков алкохол.На място са открити около 250-300 литра наливно уиски в пластмасови туби от по 10 литра, облепени с указателни етикети за разпознаване на марка. Намерени са също около 1500 запечатани бутилки уиски и водка. По-голяма част от тях били разпределени в 50 кашона и подготвени за дистрибуция. Бутилките с вместимост 0,7 и 1 литър са от популярни марки като “Джей енд Би”, “ЧивасРигал”, “Тюламор Дю”, “Джони Уокър”, “Джак Даниелс”, “Паспорт” и други, а водката е от марките “Абсолют”и “Финландия”.
В помещението проверяващите се натъкнали и на машина за подмяна на дозатори, празни бутилки, тапи и есенции. В хода на процесуалните действия са открити и 5000 фалшиви бандероли. Освен тях в насипно състояние са намерени и голямо количество бандероли за високоалкохолни напитки – втора употреба. На място са открити и документи, които също са иззети.

По първоначални данни, помещението е наето от 31-годишен ливански гражданин Ф.Д., постоянно пребиваващ в България, неизвестен досега на органите на МВР.
По случая е образувано досъдебно производство. Инкриминираните вещи са иззети. Продължава работата за изясняване на организаторите и съучастниците в нелегалното производство./КРОСС/