Цв. Цветанов: Не смятах, че президентът може да прави такава политика

cwetanovНе смятах, че президентът може да прави такава кампания и такава политика. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод вчерашното гостуване на държавния глава в телевизионно предаване на 23 ноември вечерта, предаде репортер на БГНЕС.

Тогава Първанов посъветва МВР да вади разработки не срещу определени лица, а срещу организираната престъпност. Цветанов посочи, че е по-добре да не коментира думите на президента, защото това не е добре за институциите. В същото време той добави, че не смята, че трябва да продължава „това, което наблюдаваме в рамките на няколко седмици и то да е инициирано лично от президента”. Според Цветанов президентската институция трябва да консолидира останалите, а не да ги разединява. „Аз искам и президентската институция, и изпълнителната власт, и законодателният орган, и съдебната система да работим в интерес на обществото”, допълни Цветанов.
Вътрешният министър Цветан Цветанов откри в „Младост” коледната благотворителна кампания в помощ на децата на загиналите полицаи. В рамките на кампанията ще бъдат подпомогнати 145 деца. Те ще получават събраните средства чрез дебитни карти за по-голяма прозрачност. /БГНЕС