Цв. Цветанов: МВР иска да удостои крадците с повече внимание

policia6Има едно задържано лице за кражбата на автомобил „Мицубиши Паджеро“ вчера вечерта, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

Лицето е автокрадец с псевдоним Дебелото, който официално е безработен. Относно продължителното преследване на автокрадеца по столичните улици вчера вечерта Цветанов обясни, че подобни гонки може би ще има по-често. Извършителят е свързан с автокражби на територията на София съобщи, още вътрешният министър. Изоставеният автомобил са намерени бухалки и крадени номера. В хода на разследването и на разпитите на задържаното лице може би ще се установят и други лица съпричастни към организираната група, съобщи още Цветанов.
Знаем, че има негови съратници и в момента работим за установяването и задържането на тези лица, заяви вътрешният министър и допълни, че в тази група автокрадци няма замесени полицаи. Относно бързите мерки, които взе полицията и броя на полицаите, които бяха ангажирани вчера в акцията, Цветанов обясни, че МВР иска да удостои крадците с повече внимание и по този начин да покаже респектиращата роля, която трябва изиграе. Относно случая с отбелязването на рождения ден на кмета на район „Овча купел“ в столицата в сграда на МВР, Цветанов обясни, че след подадения сигнал от медиите, министерството е задължило районния кмет да си плати за ползването на помещението, сума в размер от над 1000 лв. Вътрешният министър Цветанов заедно с директора на „Гранична полиция“ Захарин Панов, генералният комисар на МВР Калин Георгиев и зам. вътрешният министър Павлин Димитров присъстваха на официалното представяне на 180 автомобила закупени за „Гранична полиция“. Превозните средства са на обща стойност 8 млн.лв, а средствата за тях са осигурени от финансовия инструмент на Шенген, като те ще бъдат разпределени в 11 областни дирекции на МВР. От днес външните граници, както на България, така и на Евросъюза са по-надеждни, заяви министър Цветанов по този повод. /БГНЕС