Цв. Цветанов : Има европейска заповед за арест на Малкия Маргин

Има европейска заповед за арест на Николай Маринов- Малкия Маргин, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов след като получи наградата „Политик на годината“, предаде репортер на БГНЕС.
Относно вътрешната проверка в МВР Цветанов обясни ,че се работи много активно, тъй като тази проверка се разширила и сега търсим продължаващо въздействие на хора и лица в страната, които са по някакъв начин съпричастни със задържани лица. Надявам се, че до 20 дни ще имаме повече резултати, допълни той. Не бих искам да казвам, че сме приключили работата си по разследването за наглите, но не бих казал, че на този етап имаме какво да споделим с медиите и обществото, каза още Цветанов. Вътрешният министър коментира и факта, че някои обвиняеми предпочитат да остават в ареста с думите“ Смятам ,че съвсем основателно е желанието на тези да останат в ареста, защото те предпочитат да останат живи и здрави, отколкото да излязат навън и да се предизвика конфликт“. Цветанов обясни ,че и към момента няма заподозрян за запалената гума пред апартамента на адвокат Мариана Тодорова. Работи се по всички хипотези. Цветанов изтъкна факта, че бургаските спецполицаи днес разкриха и неутрализираха престъпна група, ръководена от 39 годишния Х.И. – Ицо Оризарския. Задържан бе „Митьо Очите 2“ и групата, която рекетираше, разпространяваше наркотици и контролираха проституцията. Това е един голям успех за дирекцията в Бургас, защото сме дали задача на всички областни дирекции да се търси формата и начина да се изведат всички лидери и организирани престъпни групи, които да бъдат задържани и да се търсят всички доказателства за тяхното оставане в затвора.
Цветан Цветанов получи специална статуетка „Динамика“ и приза „Политик на годината“ лично от директора на Дарик радио Радосвет Радев. Вътрешният министър е 14-тия носител на приза на медията. Той подчерта, че е получила тази награда,заради всеотдайност и екипна игра. Днес трябва да покажем на дела промяната, която обещахме с проекта ГЕРБ, а това означава къртовски труд, допълни той. /БГНЕС