Цветан Цветанов: Има нещо деформирано в съдебната система

„Има нещо деформирано в съдебната система“, заяви в кюстендилското село Шишковци вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. „По този начин не може да се продължава, защото ще загубим доверието на хората“, допълни Цветанов. Той бе в Шишковци за откриването на възстановения паметник на Владимир Димитров-Майстора и отбелязване на 128- годишнината на големия художник.

Паметникът на Майстора бе откраднат на 19 септември. Полицията задържа тримата извършители, които бяха разфасовали бронзовата скулптора на 87-парчета и предали в пункт за вторични суровини в Перник. Впоследствие съдът пусна на свобода арестуваните срещу парична гаранция от по 1000 лева. „Единият от тях има три присъди за кражби, друг е с условна присъда за изнасилване“, каза министър Цветанов, коментирайки действията на съдебната система.

„Нека съдът да се вслуша малко и в съветите на хората. Хората искат справедливост, искат закон. разберете, че просто има нещо, което е деформирано. Нещо, което не може по този начин да продължава, защото ако това продължава, означава, че тези хора ще загубят вярата и затова, което можем да направим днес“, добави още министър Цветанов.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов благодари на полицията за денонощната работа по разкриване на извършителите на кражбата и „благодари“ на съдебната система, за това че ги е пуснала под гаранция и е оценила едно парче от паметника на 20 лв.

„Министър Цветанов е човек, който с упоритостта си и реформите, които налага, ни дава шанс да се изправим срещу ежедневието от последните 20 години – къс врат и два пръста чело“, заяви Паунов./DarikNews/