Цветанов: Ако Боби Цанков излежаваше присъдите си, щеше да е жив

Убийството на Боби Цанков може би нямаше да се случи, ако се взимаха адекватни мерки. Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обясни, че лице, което е на свобода, а има 12 присъди, е естествено да бъде потенциална мишена. „Той имаше близки отношения с Клюна, Демби, Косьо Самоковеца, Златко Баретата. Не можем да бдим над всеки, които има толкова висящи дела и условни присъди. Ако Цанков излежаваше присъдите си, щеше да е жив“, каза Цветанов и допълни, че не трябва да се търси политически елемент в това убийство.Цветанов подчерта, че работата и резултати на МВР последните няколко месеца има много добри резултати. „Операция „Наглите“ беше успешна и тя даде мотивация в служителите, че можем да се справим. Но тя не бива да бъде главозамайваща“.
Според него МВР има потенциала, ресурса и мотивацията, за да се справи с подобни ситуации и резултати доказват, „че сме в правилната посока“. На въпрос къде е Малкия Маргин министърът каза:“Малкия Маргин не е в известност, но когато бъде установен ще бъде задържан. Когато едни лица като Маргините са с по-лека мярка заради здравословното си състояние, а ги намираш в спа -център?“ -изрази недоумение Цветанов и даде още един пример за заловени трафиканти на наркотици, а наложената им мярка от съда е 1 500 лв.
„При операциите последните седмици Лъвицата и Даката бяха задържани заради два откраднати автомобила те бяха пуснати под парична гаранция – 3 хил.лв.“, е другият пример, който посочи министър Цветанов./КРОСС/