Хубави мебели за градината

Градинските мебели трябва да «издържат» на дъжд и палещо слънце. На вид тези мебели са като за в къщи, но все пак те имат ред важни особености. Сега ще поговорим за разновидностите на градинските мебели.

Градински мебели за почивка

 «Мекия ъгъл» – мебелите за дома и вилата се формират на еднакъв принцип. Мебелите за градината, както и мебелите за дома, рядко се продават в готов набор: предимно в една серия влизат изделия от различни размери, съчетаващи се един с друг по дизайн и елементи на оформяне. Преди всичко «мекия ъгъл» се предлага от диван, кресла и ниско столче. Понякога в комплекта с него можете да купите шезлонг , тента или диван — люлка.

Градински мебели обединена зона

Столовете и масичката често се продават като готов комплект двора и градината. В недрата на сгъваемата маса може да бъде предвидено място за сгъваеми столове. Такъв комплект от градинска мебел е разчетен за определена големина на свободно място и да го увеличим това е невъзможно. Комбинация – ако в стаята важно да се оформи пълноценна, завършена обстановка (тук са  подходящите по дизайн шкафове, бюфети в допълнение към масата и столовете), то в градината такава мебел не е нужна. Затова в състава на «уличната» столова гарнитура влиза само мебели за прием на храна. Това може да бъде както маса, така и столове с традиционна височина, столове за бар, стойка и др.

Някои компании предлагат градински убедени гарнитури от естествена дървесина. За производството на градинска мебел се използват такива видове, които не е страшно да бъдат под открито небе – тис и череша обработени с необходимите лакове. Луксозната мебел за градината се изработва от скъпи материали, с тапицерия от кожа и текстил. Подобни предмети е желателно да се поставят под навеси или на веранда, за да не се допуска попадане на слънчеви лъчи върху тях. Това е препоръчително и за градинската мебел от ротанг: плетени маси и скамейки от този естествен материал не е предназначен за експлоатация на открито.

За да направите кът или навес за такива мебели трябва да митене през няколко етапа на изпълнение. Основният е интериора на градината, планирането е много важно за последващите действия. Друг важен етап от изпълнението е съдействитето на градинар или на фирма за изхвърляне на отпадъци, рязане на дървета и цялостно почистване на дворове за да направите място за скъпата мебел. Добре е да отлеете малка плоча или да направите дървен под на определена височина. Също може да оградите изградения навес с прозрачен винил.

Минималният комплект на обединената мебел за двор и градина често се състои от съвсем различни предмети или от най-малка гарнитура за столова. Така, някои колекции се формират не от маса и столове, а от маса и подходяща чадър — тента (ето и целия набор). Или предлагат шезлонг и ниско столче за напитки, възможно е допълнение е също чадър.

Декор – обединената градинска мебел – маса и столове – може да се украси в различни цветове изработени от различни материали. В домашната колекция просто има нещо общо, обединяваща се с градинската мебел: модел на краката, текстура или оцветяване на дървесината. Не забравяте, че мебелите «живеят» заобиколени от подовите настилки, щорите, тапети и други предмети в стаята. Единствено покритието позволява композицията да изглежда в завършен вид. А, сега си представете бяла маса на просторна морава. Не е ли, все едно, какви столове ще има до масата – бели, червени, сини или жълти? Синтетика или метал? При избора на градинска мебел е важно да обърнете внимание на материала, а не на външния й вид. Най-популярни са синтетичните, плетени от естествен ротанг и бананов лист столове.