Хелацио-терапия

здраве(Хелацио произлиза от гръцката дума „хела”, означаваща „клещи”. Процесът, използван от тази терапия, се състои от „приклещване” на вредните вещества от молекулата на ЕДТА и извеждането им от организма).
Хелацио-терапията е полезна в много аспекти, всеки от които води до дълъг и здравословен живот. Въпреки че няма изследвания, доказващи директната връзка с дълголетието, някои от тях показват благотворното й влияние върху четирите основни заболявания с летален изход в Съединените щати: сърдечни заболявания, рак, заболявания на мозъка и на кръвоносните съдове и хронични белодробни заболявания.
По време на лечението лекарите предписват човешка аминокиселина, наречена ЕДТА, вкарана по венозен път. Попаднала в кръвта, ЕДТА се свързва с тежките метал, като олово, кадмий и живак, обхваща тези субстанции, докато ги изведе от организма през бъбреците. Елиминирането на тези вещества предпазва от преждевременно остаряване и редица заболявания.
При нашата замърсена среда много лекари препоръчват хелацио-терапията при хора над тридесет години. С напредването на възрастта токсичните метали от обкръжаващата ни среда, особено оловото, се вграждат в скелета. Дори естествения калций може да се натрупа в неподходящи места. Хелацио-терапията ще изтегли калция от кръвоносната система и ще го върне обратно в дългите кости, като по този начин предпази от остеопороза.
Друго полезно действие на хелацио-терапията е, че подпомага работата на мозъка. Като се отстранят блокиращите артериите вещества, се увеличава притокът на кръв към мозъка и се подобряват свързаните с него способности. Когато кръвоносните съдове са освободени и отворени, хората са изложени по-малко на риск от инфаркт.