Хванаха следите на бияча на Деси

desi zidarovaПоловин месец след зверския побой над манекенката Деси Зидарова вече има заподозрян за престъплението. Това разкриха пред „Стандарт“ източници, близки до разследването. На този етап обаче мъжът все още не е арестуван. Причината е, че МВР иска да събере достатъчно доказателства, които да устоят в съда. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител с цел грабеж. Полицаите работеха по три версии за зверското посегателство над красавицата. Първите две бяха свързани с лични взаимоотношения, третата с бизнес делата на дамата. В етапа на разследването обаче бизнес делата отпадат и така остава версията за лични взаимоотношения. Близките на манекенката нямаха обяснение за случилото се, тъй като по думите им тя няма врагове. Моделката е в добри взаимоотношения с бившия си съпруг – бизнесменът Веселин Янев, с когото са си разделили грижите за двете си деца. В момента Деси Зидарова има връзка с 9 години по-малкия от нея Стайко Стайков, който бдеше до леглото й, докато тя лежеше в болницата. Именно присъствието му в здравното заведение сложи край на дълго ширещите се слухове, че двамата са се разделили. 
Манекенката бе пребита на 28 ноември пред Nail bar – салонът й за красота в столичния квартал „Лозенец“. Двама или трима (по свидетелските показания) непознати счупиха двата крака и зъб на красавицата и задигнаха дамската й чанта, в която имало само мобилен телефон, лични документи и кредитни карти. Вчера Деси бе изписана от „Пирогов“. Тя ще продължи възстановяването си у дома. „Решихме, че за нея е по-добре да бъде сред близките си вкъщи. След месец ще махнем гипса. После задължително ще има раздвижване“, заяви за „Стандарт“ д-р Александър Петров, който оперира Деси. Според него Зидарова ще се възстанови напълно. 
„Дъщеря ми влиза във форма много бързо. Тя е изключително борбена. Спомням си, че след раждането веднага тръгна на фитнес. Децата й Виктор и Ванеса са около нея. Те страдат, като виждат майка си така. За да не ги травмираме, им казахме, че е паднала и се е ударила“, казва майката на манекенката Диди. Според нея бащата на внуците й Веселин полага големи грижи за Деси, приятелят й Стайко и брат й са неотлъчно до нея. 
Според жената Деси до ден-днешен не може да проумее кой стои зад жестокото покушение, защото лошо не е направила никому. Не е получавала и заплахи за живота си. „Явно е, че е поръчка. Не проумяваме каква е причината. Няма замесени пари. Само че – защо? Напоследък Деси дори не излизаше никъде, гледаше си децата“, казва Диди. Тя заяви, че дъщеря й вярва в професионализма на разследващите и е сигурна, че нападателите ще бъдат разкрити.
Деси Зидарова е известна с участието си в хитовия сериал „Хотел България“, както и в много чужди продукции. Бащата на децата й е собственик на едно от най-модерните и известни заведения в София.
Антония Кюмюрджиева
Десислава Георгиева

в-к Стандарт