Хванаха крадци на акумулатори в Стара Загора

В Стара Загора са задържани извършителите на множество кражби на акумулатори, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържаните са двама братя, единият от които е с 11 присъди.На 11януари в РУ – Стара Загора бил получен сигнал, че са откраднати акумулаторите на товарен автомобил „Камаз“, паркиран на ул.“Войвода Ст. Черногорски“. При извършения оглед било установено, че неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е отнело шест акумулатора от три товарни автомобила „МАН“, „Камаз“ и „Шкода Европа“. Седмица по-късно била извършена кражба на два акумулатора „Монбат“ от товарен автомобил „Мерцедес“, паркиран в складова база в кв. „Индустриален“.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, непосредствено след последните кражби, старозагорските криминалисти заловили извършителите – Г.Ш./36г./ и брат му Б.Ш./39г./ от Стара Загора. В лек автомобил „Опел Астра“, с който двамата се придвижвали, били открити шестте акумулатора, предмет на последните кражби в кв.“Железник“.

В хода на разследването било установено, че в периода от 1 ноември миналата година до 22 януари двамата извършили още 10 кражби на акумулаторни батерии от товарни автомобили и автобуси на територията, обслужвана от РУ -Стара Загора. Отнетите акумулатори били предавани в пунктове за изкупуване на цветни и черни метали.

Двамата братя са задържани, с постановление на районна прокуратура на Г.Ш., който е с 11 присъди за кражби, е наложена 72 часова мярка, направено е искане за постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава./КРОСС/