Хартиен плик с бяло прахообразно вещество е открит и в Ц.Ц. /31 г./, криминално проявен

Хартиен плик с бяло прахообразно вещество е открит и в Ц.Ц. /31 г./, криминално проявен. Той бил засечен от служители на столичното Второ РУ в района на бул. “Мария Луиза”. Полевият тест на веществото дал реакция на амфетамин. Ц.Ц. е задържан за 24 часа, материалите са докладвани на прокуратурата.
14-годишна е извършила кражба на два мобилни телефона и фотоапарат от столичен магазин. Тя е задържана след проведено разследване на служители на столичното Четвърто РУ, стартирало в началото на месеца след подаден сигнал за липсващата от търговския обект стока. Малолетната, известна на полицията с извършени от нея множество джебчийски кражби, е разпитана в присъствието на специалисти от детска педагогическа стая и е предадени на родителите й.
На 17 май в полицията бил подаден сигнал от столичен МОЛ, че е извършена кражба на маркови дрехи. В хода на предприетите оперативни действия, служителите на реда попаднали в следите на извършителя – Г.Т. /29 г./ от Монтана, който живеел в София без адресна регистрация. Той е задържан за 24 часа, а материалите по случая са докладвани на  прокуратурата за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК.