Футбол: Любослав Пенев не пожела да си намали заплатата, според Венцислав Живков

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков разкри подробности около смяната на досегашния старши треньор Любослав Пенев със сръбския специалист Миодраг Йешич. Венцислав Живков обяви, че е приета оставката на Пенев от 6 ноември, като тогава към нея е имало приложение, че Пенев ще завърши полусезона на база на предстоящите мачове, съобщи официалният сайт на ЦСКА.
„Клубът предложи на досегашния треньор Любослав Пенев намаление на заплатата, което той отказа. Лично присъствах на разговора, в който Димитър Борисов му предложи да се намали заплатата и да се компенсира с бонуси при изпълнени поставени цели. Не знам защо Пенев не се съгласи. Такива хонорари от по 50 000 лева бяха изключение и няма как да се случат отново. Заплатата на Любослав Пенев бе ненормално висока. Предложението за намаляване бе съвсем разумно, все пак сме втори”, каза Живков.
Изпълнителният директор на ЦСКА официално обяви, че Миодраг Йешич е новият старши треньор на тима.
„С него се договорихме. Той дори не е коментирал парите. В личен разговор с мен каза, че иска да работи с ЦСКА и иска да стане шампион. Парите ги оставя на заден план. ЦСКА трябва да бъде шампион, друга алтернатива няма.” /агенция Фокус/
www.focus-sport.net