Феновете поискаха нов собственик на „Етър- 24“, обещават му подкрепа

Фенклубът на „Етър“ разпространи нарочна декларация относно смяната на собствеността в ПФК „Етър- 1924″

„Във връзка с появилите се в медиите съобщения, че община Велико Търново, в лицето на кмета Румен Рашев, предлага основния пакет акции на ПФК „Етър- 1924“ да бъде взет от бизнесмена Атанас Сталев, фенклуб „ЕТЪР“ декларира пълната си подкрепа за подобна сделка. Името на г- н Сталев не веднъж е било свързвано с „Етър“ през последните няколко сезона, но фактът, че този път новината излиза директно от Общината ни кара да бъдем оптимисти“, се казва в декларацията.

В документа организираните привърженици на великотърновския футбол заявяват, че информацията, която е достигала до тях, за работата на Атанас Сталев като президент на ФК „Любимец“, ги кара да вярват, че в негово лице великотърновският футбол най- после може да намери човека с визия, амбиции и способност да гради и развива професионален футболен клуб.

„Ние призоваваме настоящите собственици на ПФК „Етър- 1924″ да изпълнят възможно най- бързо публично обявеното си намерение да предоставят безвъзмездно акции на инвеститор, който се ангажира да обезпечи клуба, за да бъде спасена подготовката на отбора за пролетния сезон“, пише още в декларацията.

В нея от фенклуба отправят апел Атанас Сталев „да не се колебае в решението си да придобие акциите на Етър- 1924“.

„Вярваме, че той е добре запознат с потенциала на града и на търновската публика, но искаме да го уверим, че бихме оказали пълна подкрепа на неговата политика и бихме му дали огромен кредит на доверие, в случай че наистина поеме ангажимента да води „Етър“ към успешно бъдеще“, обещават още феновете.

Декларацията е подписана от шефовете на фенклуба: Венелин Русанов, Цветомир Бояджиев и Радослав Цвятков./DarikNews/