Ученици ще управляват Митница Бургас за един ден

Ученици от Търговската гимназия в Бургас ще поемат управлението на Митница Бургас на 22 март 2010 г. по програмата „Мениджър за един ден“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. Инициативата се провежда под патронажа на финансовия министър Симеон Дянков.
Началникът на Митница Бургас Валери Стефанов лично ще въведе младите мениджъри в управлението на най-голямото финансово учреждение в Бургаска област. Средношколците от специализираната гимназия ще имат възможност да се запознаят на място със спецификата на работата, отговорностите и рисковете в митническата професия. Те ще участват реално в митнически екипи, в обработката на митнически документи и проверки.
Митница Бургас е финансовата институция в Бургаска област с най-голям дял приходи в държавния бюджет. Тя е и стратегическа външна митническа граница на Европейския съюз по суша, по въздух и по море.
Митница Бургас участва ежегодно в програмата „Мениджър за един ден“ от самото и прилагане в България. Това е резултат и на създаденото добро сътрудничество между бургаската митница и специализираното учебно заведение за подготовка на кадри във финансово-икономическата сфера -Търговска гимназия Бургас.