Търговищки полицаи иззеха преправени газови пистолети и боеприпаси

Търговищки полицаи иззеха преправени газови пистолети и боеприпаси. На 1 юни при  проверка по сигнал във вилна зона “Кованлъка” на Търговище, във вилата на 52-годишния П.И. от областния град са открити 4 негови газови пистолета от различни марки. За два от тях, пригодени за ползване на патрони за огнестрелно оръжие, той не представил документи за собственост. Иззети са общо 20 огнестрелни боеприпаса. Назначени са съответните експертизи. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера служители на териториалното звено “БОП” и представители на Държавната комисия по хазарта при МФ проверили имот в търговищкото с. Разбойна, ползван от 37-годишния К.Й. от Търговище. Установено е незаконно организиране на хазартна игра с 8 игрални машини тип “ротативка”. Игралните автомати са иззети. На К.Й. е съставен акт за установяване на административно нарушение.
Към 2,15 часа днес в землището на с. Бистра до яз “Съединение”, при съвместна операция на служители на РУМВР-Търговище и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, непосредствено след незаконен риболов са задържани двама. Установено е, че те уловили 35 кг риба с непозволени средства и в забранен период. А.К./28г./ от  Търговище и Ю.Ю./36г./ от разградското с.Ловско не се подчинили на полицейското разпореждане и не спрели при подаден от полицаите сигнал. Двамата са задържани на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР.