Тухлени пластики показват студенти по скулптура

Нестандартни тухлени скулптури са подредени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Експозицията, която се открива тази вечер, представя около 15 пластики на студенти-четвъртокурсници от специалност „Скулптура“ на Великотърновския университет. Те са изработени по време на тяхната учебна практика в Тухларната фабрика в Червен бряг през септември миналата година.

В изложбата свои творби показват седем студенти от курса на проф. Милан Андреев. Освен че преподава скулптура във Великотърновския университет, професорът е секретар на Секцията по скулптура към Съюза на българските художници. Самият Милан Андреев работи с тухлите като материал от три години и има своя самостоятелна изложба на тухлени пластики, показвана в столичната галерия на Шипка 6.

Учебни практики в Тухларната фабрика в Червен бряг се организират всяка година за студенти от Великотърновския университет и от Художествената академия в София. Повечето от нещата са изработени в големи размери за екстериорни  пространства, обясни проф. Андреев. Обединяващото мото на творбите в изложбата е „Терра“, което в превод от латински означава земя./DarikNews/