Три кражби на черни и цветни метали разкриха криминалисти от Сливница, Годеч и Пирдоп през вчерашния ден

Три кражби на черни и цветни метали разкриха криминалисти от Сливница, Годеч и Пирдоп през вчерашния ден. С полицейска мярка за 24 часа в местните районни управления са задържани седмина. След получена информация за кражби на черни и цветни метали, полицаи от РУ-Сливница заловили четирима – С.К. /38г./, А.А. /27г./, С.В. /36г./ и Б.Д. /43г./ докато разграждат метални конструкции от каптаж. Местопроизшествието е запазено и при последвалия оглед е установено, че крадците са разбили съоръжението с кирки, брадви и чукове.Задържаните с полицейска мярка за 24 часа не са известни на полицията. Срещу тях е  образувано досъдебно производство.
Вчера сутринта в РУ-Годеч е получен сигнал от жител на с. Туден, който съобщил, че заварил наследствената си къща с отрязани ел.проводници. След бързата реакция на полицията, авторите на деянието са заловени.   И двамата са стари познайници на полицията, известни за кражби. При последвалото претърсване на ладата, с която Р.С. /32г./ и М.П./28г./ се придвижвали, са иззети режещи инструменти, гумирани ръкавици и лост тип “кози крак”. По случая се води досъдебно производство. В момента се установява съпричастността на лицата към други подобни престъпления.
На 17 февруари в РУ-Пирдоп е съобщено за продадени около два тона  нарязани тръби и фланци в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Златица,  вероятно – обект на кражба от “Елаците Мед АД”. След подадения в полицията сигнал е извършен оглед. Разследващите установили, че тръбите действително са крадени от обект на фирмата. Установен е и авторът на престъплението – Р.Д./57г./ от с.Челопеч, работник в предприятието. Мъжът е задържан за 24 часа. Криминалисти продължават работа по случая, образувано е досъдебно производство.
Крадец на акумулатор с фалшива шофьорска книжка задържали полицаи от РУ-Костинброд. Жителка на с. Петърч заявила в полицията кражба на акумулатор от дома й. След бързата реакция на полицията авторът на деянието бил задържан.  Откраднатата вещ била открита в “Опел Вектра” със софийска регистрация. При последвалата проверка станало ясно, че шофьорската книжка, издадена във Великобритания, която заловеният Г.Б. /31 г./ представил, била фалшива. Г.Б. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.