Трима на Станишев на съд до Коледа

sud2-1 (4)Трима бивши членове на правителствата „Станишев“ и „Сакскобургготски“ ще бъдат обвинени до Коледа. Това са ексземеделският шеф от миналия кабинет Валери Цветанов, военният му колега в жълтото правителство Веселин Близнаков, както и зам. вътрешният министър Раиф Мустафа. Заместникът на Михаил Миков отива на съд след разследване за подкуп. Черните тоги поемат Близнаков по обвинение за заменката на летище „Божурище“ срещу апартаменти. До Рождество Христово и обвинителният акт срещу Цветанов ще е в съда, научи „Стандарт“.
Спокойни новогодишни празници обаче ще изкарат експремиерът Сергей Станишев и бившият социален министър в кабинета му Емилия Масларова. Обвиненията срещу тях ще бъдат внесени в съда не по-рано от януари, заявиха пред „Стандарт“ разследващи.
Необходими са експертизи, които изискват още време, обясняват специалистите. Вещи лица трябва да кажат от какъв тип е класифицираната информация в появилия се в интернет „доклад“ на ДАНС, както и дали публикуваният и оригиналният документ са идентични. Подобни експертизи се правят и по второто следствено дело срещу бившия премиер за изчезналите осем други секретни документа на ДАНС.
Експерти установяват и дали Емилия Масларова е платила два пъти с пари на социалното министерство за едни и същи строителни дейности в старозагорския социален дом – веднъж за ремонт и втори пък по проекта „Красива България“.
Божидар Димитров

в-к Стандарт