Трима мъже са задържани при опит за телефонна измама вчера

Трима мъже са задържани при опит за телефонна измама вчера. Снощи към 19.45 ч на домашния телефон на 59-годишна жена от Гълъбово се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Мнимият полицай казал, че дъщеря й е задържана, тъй като по време на  пътен инцидент в Стара Загора е блъснала и убила дете. В подкрепа на твърденията си,  той дал възможност на жената да чуе “дъщеря си”, която плачейки я молела за помощ и поискал сумата от 15 000 лв. “за да оправи нещата”.  Веднага след получаване на обаждането, 29-годишният син на жената, който в момента се намирал в жилището, позвънил в РУ “Полиция” – Гълъбово. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия и два часа по-късно, служители на районното управление са задържали –  в момент на получаване  на сума от 6 000 лв.  – 46-годишният К. Г. от с. Трояново, общ. Раднево и синовете му Г.К. (22) и В.К. (19) – с постоянен адрес в с. Сърнево. В хода на разследването е установена съпричастността на лицата и към други измами на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
72-годишна жена е била намушкана с нож,  след скандал за пари,  от 30-годишния си внук. Веднага след извършване на деянието  той избягал и се укрил.  Вчера сутринта към 8.15 ч. в дома й, 72-годишната А.И. е била намушкана в областта на лявата ръка, на шията и на бедрото от внука си – С.А., след като отказала да му даде пари.  Тя е настанена в болницата, без опасност за живота.  В резултат на  бързите действия за  издирването му, снощи около 20.55ч. полицейски екип  е задържал извършителя. Работата по случая продължава.
Малко след полунощ на бул. Република в Гълъбово полицейски екип на РУ “Полиция”  е спрял за проверка лек автомобил  “Фолксваген Голф”. В джоба на пътуващия в автомобила Д.Й. (22) от Гълъбово е намерен полиетиленов плик с 9 топчета от суха растителна маса –  всяко увито с полиетиленово фолио. При направения полеви наркотест растителната маса – с общо тегло около 4,5 грама –  е реагирала на марихуана. Срещу Д.Й. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. чл.354 а, ал.3 от НК. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.