Трима извършители на кражби от строителни обекти са задържани от служители на Шесто РУМВР

Трима извършители на поредица взломни кражби от строителни обекти в района на кв. “Витоша” са установени и задържани от служители на Шесто РУМВР. Само за ден,  на 6 февруари тримата проникнали в два строителни обекта, от единия отнели ъглошлайф, къртач “Бош”, ударно пробивна машина, две електрически резачки, електрожен и електрическа потопяема помпа, а от другия–два мобилни телефона. На 10 февруари извършили кражба от трети обект в квартала на алуминиев радиатор и инструменти. Задържаните – 21-годишният А.С., 18-годишният М.С. и 17-годишният В.Р. – Шако са известни на МВР за кражби, но не са осъждани. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. С постановление на прокурор при СРП им е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Собственик на заведение за бързо хранене в “Студентски град” заявил в Седмо РУМВР, че на 13 февруари намерил разбита вратата на заведението и установил липсата на метална касета с 60 лева. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в следите на извършителя – 22-годишния К.А., известен на полицията за кражби. В процеса на работа със задържания е изяснено, че той е автор и на друга взломна кражба от павилион за бързо хранене в квартала, откъдето отнел 90 лева броени дни преди задържането му. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Кражба от апартамент на ул. “Княз Борис І” разкриха криминалисти от Трето РУМВР. На 16 февруари собственикът на жилището заявил в районното управление за липсата скъпи инструменти и микровълнова печка. За броени дни криминалистите стигнали до извършителя и на 22 февруари задържали 37-годишния Ц.Х. от гр. Луковит, пребиваващ на територията на столицата без адресна регистрация. Всички откраднати вещи са намерени и иззети. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.
Днес, 45 минути след полунощ във Второ РУМВР е получен сигнал за прободен мъж в кв. “Орландовци”. Към мястото е насочен автопатрул, който заварил на адреса две жени. Те уведомили полицаите, че преди минути при тях дошъл техен познат, облян в кръв. Едната повикала съпруга си, който качил пострадалия в личния си автомобил и го откарал към болница. При приемането му в Института “Пирогов” лекарите установили, че 33-годишният мъж е починал от прободно проникваща рана в шията. За него се знае, че е криминално проявен за кражби, грабежи, заплаха за убийство и хулиганство. На адреса и в автомобила са извършени огледи и са иззети веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. Криминалисти от СДВР изясняват обстоятелствата, свързани със случая.