Трима задържани за въоръжени грабежи в София – Те са регистрирани и осъждани за кражби и грабежи

orajieТрима криминално проявени, заподозрени за извършена от тях поредица въоръжени грабежи в различни квартали на София, са задържани от служители на Трето РУМВР. На 10 декември призори униформените патрулирали в района си, когато на бул.”Възкресение” забелязали паркиран лек автомобил “БМВ” с трима мъже в него. Поведението им било твърде съмнително – при вида на униформените тримата опитали да скрият някакви предмети под седалките и да избегнат полицейската проверка. Служителите на реда установили самоличността им – Т.С. /33 г./, В.И. /21 г./, А.М. /23 г./ – регистрирани и осъждани за кражби и грабежи.
При проверка в колата са намерени ловна пушка, две регистрационни табели за автомобили, газов пистолет, бокс, черни качулки и ръкавици, белезници, ловни патрони, отвертки и гаечни ключове. Огледът на място е извършен от дежурен разследващ полицай и е образувано бързо производство срещу тримата за престъпление по чл.339 ал.1 от НК – държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без съответното разрешително.
Последвало претърсване и в жилищата на задържаните, откъдето са иззети вещи, имащи отношение към престъпното деяние. Прокурор от Софийска районна прокуратура вчера е предявил обвинение на тримата и им е наложил мярка за неотклонение “задържане под стража” до 72 часа.
В хода на разследването е установено, че групата е извършила поредица грабежи в различни райони на столицата. Единият от тях е регистриран на 30 ноември около 3 часа през нощта. Тогава престъпното трио атакувало бензиностанция “Еко” в жк.”Фондови жилища”. Въоръжените  и маскирани мъже нападнали служителката на обекта и отнели около 2 200 лева от касата. Днес разследващи полицаи от СДВР ще внесат в Софийска градска прокуратура материалите по този случай.
Задържаните са заподозрени в още два грабежа от бензиностанции и един от аптека в жк.”Обеля”. Криминалисти от  СДВР продължават работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност.