Трима загинали при катастрофи през денонощието

Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на страната са станали 15 произшествия. Ранени са 21 души, като за живота на трима от тях има опасност. В София са регистрирани 75 леки и три тежки катастрофи, при които са пострадали трима души. От началото на годината до днес са станали 7029 пътни произшествия с 897 жертви.

Частично заледени пътни участъци има по високите и усойните места в областите Сливен, Монтана, Пазарджик, Благоевград и Пловдив, съобщиха от агенцията „Пътна инфраструктура“. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Забранено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и с полуремаркета през прохода „Петрохан“.

Опасност от падащи камъни има в прохода „Троян – Кърнаре“, в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата София – Самоков, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки, Кричим – Девин, Мездра – Ботевград, в районите на „Мечи дол“ и на „Козница“, по пътя Белица – Загражден.

Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 т. през прохода „Шипка“ до 30 март 2010 г. Затворени са проходите „Троян – Кърнаре“, „Арабаконак“, „Твърдица – Елена“, „Етрополе – Златица“, Върбишкият проход.

Дълбоки дупки по пътното платно затрудняват движението по Автомагистрала „Хемус“ – направление Варна – Шумен, съобщава „Фокус“. Екипи на областно пътно управление Варна днес ще работят по запълване на дупките и изравняване на асфалта. Скоростта на магистралата в посока Шумен ще бъде ограничена до 70 км/час. Дълбоки дупки по пътното платно има и по главния път Варна – Добрич. С особено внимание трябва да се пътува след село Изворско посока село Любен Каравелово, защото в този район има дупка в дясното платно с големина близо метър. Няколко автомобила през тъмната част на денонощието вече са пострадали. Ситуацията създава предпоставки за тежки катастрофи./DARIK news/